Babské rady a vaření

By | 22.05.2020

Zatímco býci a panny jsou rozenými gurmány, kteří si umí užít jídlo všemi smysly, blíženci nebo váhy se stravují v jiném stylu – spíše berou jídelníček jako doplnění paliva, stravování je rychlé a kvůli mnoha různým zájmům i celkem odbývané. Každopádně, kdo by se rád dobře nenajedl, kdyby na to měl spoustu času? Levně, a přitom velmi dobře, účelně, efektivně. Přečtěte si proto osvědčené babské rady, jež se tentokráte budou týkat kulinářského umění. Máte zájem se něco málo přiučit?

Jak na opravdu šťavnatou a chutnou drůbež?

Před tím, než budete péci kuře, jemně jej potřete rozkrojeným citronem. Dobrého efektu dosáhnete, když budete kuřecí při pečení podlévat vínem (namísto vody), chuť bude mnohem zajímavější než obvykle a v kuchyni budete za hvězdu. Nebo byste naopak rádi prvotřídní řízky? Stačí narovnat do pekáče v klasickém trojobalu a polít smetanou ke šlehání. Tak křupavá kůrčička se skutečně jen tak nevidí. A kdo chce pikantní řízky, plátky masa před obalením potře trochou pálivé hořčice nebo třeba česnekem.

Nechcete, aby nastrouhaná jablka při přípravě žemlovky rychle zhnědla? V tom případě si připravte k ruce citronovou šťávu, která ještě jako bonus zajímavě doplní chuť tohoto oblíbeného ovoce. Citron bude užitečný i u přípravy hub, ty se stanou rázem lehce stravitelnějšími – stačí je osolené naložit těsně před přípravou na pár minut do citronové šťávy.

Kromě toho, že jídlo musí chutnat, je určitě dobré, když se při jeho přípravě moc nezapotíte a hlavně neušpiníte. Například škrábání brambor a barvení dlaní se dá obejít tím, že si ruce těsně před akcí namočíte do mírně osolené vody. Lepší loupání vajec? Tahle práce už nebude piplačka, když vejce hned po dovaření zalijete studenou vodou. A co dál? Tak třeba, kráječ na vejce jemně potřený olejem pak zajistí, že se žloutek nebude drobit – a to je pro přípravu chlebíčků skutečné požehnání.

Přečíst  Babské rady: čištění skvrn

Pokud krájíte často cibuli a nemůžete se ani v nejmenším zbavit jejího pachu, můžete udělat dvě věci. Nůž, který prořízne syrovou mrkev, se „vůně“ cibule navždy zbaví. Dobrým řešením je i potřít kov navlhčenou solí.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..