Jak si poradit s kruhy pod očima? Existuje pár jednoduchých receptů

By | 09.10.2020
Oteklé oči

Kruhy pod očima

Může jít o dlouhodobý zdravotní problém, protože kruhy pod očima odrážejí hlavně aktuální stav jater, ledvin nebo i štítné žlázy. V takovém případě je nutné vyhledat co nejdříve lékaře, pokud se už tedy s chorobami těchto orgánů neléčíte. V jiných případech jde ale o kosmetickou záležitost, která je spíše vzpomínkou na bujaře strávený společenský večer. Svůj vliv může mít i prostředí, nadměrná frekvence cigaretového kouře, dvanáct hodin denně za počítačem nebo málo spánku určitě udělá své. Jak se ale těch nevábných kruhů co nejdříve zbavit?

V první řadě chladit! Pokožka se totiž musí lépe prokrvit

Dá se říci, že kruhy pod očima jsou v podstatě vráskami, vzniknout mohou i při zadržování vody v těle, příčinou může být i obezita. Špatný životní styl i genetické předpoklady hrají určitou roli, problematické jevy mohou způsobovat i hormony. Pokud se kruhy objevují pravidelně, je třeba něco dělat. Pomůže hlavně chlad, díky němuž se lépe prokrví pokožka, ale také jemné masáže očí. Plátky okurky přes zavřená víčka rozhodně nejsou žádné nefunkční placebo, pomoci ale mohou jen při občasných potížích tohoto druhu. Trvalejší charakter kruhů pod očima už zkrátka něco znamená, pomoci by měl spíše lékař než babské rady.

Možná nám jen chybí železo a je zapotřebí ho tělu dodat, na vině může být i nedostatečný pitný režim. Zpevnění drobných cévek, v nichž proudí krev mimo jiné i v oblasti pod očima, zajistí dostatek vitamínu C a rutinu – do jídelníčku proto můžeme zařadit trochu více pohanky. Pokud už máme používat kosmetické přípravky, mělo by jít o ty, které obsahují právě vitamín C, ale také retinol (tedy vitamín A1), který přirozeně omlazuje.

Samozřejmě také pomůže delší spánek. Na lůžku bychom totiž neměli strávit méně než sedm hodin denně, ulehnout před půlnocí bude určitě to pravé. Rychlé zamaskování kruhů pod očima zajistí kvalitní líčení, alespoň ze společenského hlediska tak lze být v klidu – ale pozor, aby nedošlo k přehlížení zdravotních komplikací, které kruhy pod očima někdy indikují.

Přečíst  Filipíny: Léčitelé mocnější než doktoři
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..