Tag Archives: vitamín C

Jak si poradit s kruhy pod očima? Existuje pár jednoduchých receptů

Může jít o dlouhodobý zdravotní problém, protože kruhy pod očima odrážejí hlavně aktuální stav jater, ledvin nebo i štítné žlázy. V takovém případě je nutné vyhledat co nejdříve lékaře, pokud se už tedy s chorobami těchto orgánů neléčíte. V jiných případech jde ale o kosmetickou záležitost, která je spíše vzpomínkou na bujaře strávený společenský večer. Svůj vliv může… Čtěte dále … »

Vitamín C

Vitamín C, Citron]Ačkoliv o něm mnoho slýcháme, vídáme ho v každé druhé reklamě, málokdo se však ve skutečnosti nad ním zamyslí. Jedná se o vitamín C. Ačkoliv je součástí mnoha léků, vitamínových sad a doplňků stravy, moc se nad ním nezamýšlíme a vyloženě vitamínové doplňky v podobě pouze vitamínu C si nekupujeme. Přitom vitamín C je silný… Čtěte dále … »

Černý rybíz III.: Rybízové sirupy, vína i marmelády

Černý a červený rybíz]Plody rybízu se konzumují jako ovoce a připravuje se z nich také velmi chutný sirup nebo marmeláda. Z rybízu můžete ale také udělat ovocné víno nebo kompot. Pokud si chcete vytvořit domácí pohodu s rybízovými listy, máte možnost. Listy je nejlepší sbírat v období kvetení nebo krátce po odkvětu. Suší se na stinném místě, kde musí… Čtěte dále … »

Černý rybíz II.: Chutné plody i listy

Černý rybíz – makro snímek]Černý rybíz má velmi pozitivní účinky na naše tělo. Olej ze semen rybízu působí dobře na imunitu a proti zánětům. Listy napomáhají k tvorbě moči, snižují krevní tlak, tělesnou teplotu a působí také protizánětlivě. Plody této rostliny napomáhají proti kašli a zpestřují chuť nápojů. Olej ze semen dobře pomáhá ženám, které se… Čtěte dále … »

Černý rybíz I.: Bohatý na vitamín C

Černý rybíz]Letní sezóna se nese ve znamení sběru úrody z naší zahrádky. Mnozí z vás budou sbírat i rybíz, který se často hojně rodí právě na zahrádkách, a na kterém si vždy zaručeně pochutnají zejména ptačí obyvatelé zahrady. Proto se vám také může stát, že na rybízu najdete jen holé stopky bez známých černých kuliček. Rybíz je… Čtěte dále … »

Pažitka nabytá železem a vitamínem C

Ilustrační foto]Každý ji známe, řežeme ji na malé kousky do polévky, zdobíme s ní hlavní jídla. Užitek a vitamíny nám přináší celý rok. A o čem, že je řeč? Přece o pažitce, zvanou lidově šnitlík. Pažitka pochází pravděpodobně z Itálie, je ale od středověku známá i na americkém a asijském kontinentu. Pažitce se daří skutečně… Čtěte dále … »