Orlické rimprcálky

Je tu zase nový týden a s ním i nové starosti. Pánové neví co mají koupit pod stromeček svým láskám, někdy jich mají více, o to je to složitější. Dámy zase celý den poskakují u plotny. Aby se vám ulevilo, tak vám zde nabízím moc dobrý recept na vánoční cukroví, po kterém zase tak neztloustnete a nemusíte si s linií dělat hlavu. U nás na horách se peče každým rokem a je velice oblíbené u všech. A přeci je v něm, mnoho dobrého a zdravého.

Orlické rimprcálky

Potřebujeme: 500g ovesných vloček, sáček sušených švestek, sáček suš. meruněk, rozinky, oříšky, může být i suš. papája, nebo ananas. 250 ml šlehačky na šlehání, čtyři lžíce medu, pěkně vrchovaté. Jedna velká lžíce hl. mouky, 150g másla.

Postup: v hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, ovesné vločky, na malé kousky nakrájené ovoce,oříšky,rozinky, zalijeme šlehačkou a přisypeme mouku. Jen chvilku mícháme, pak odstavíme, dobře propracujeme vařečkou, a lžicí děláme malé placičky, které dáváme na pečící papír, vymazaný a vysypaný. Pečeme pomalu na 140°C, spíše sušíme, až nám zrůžovějí rimprcálky, jsou hotové.Labužníkům, je možno, studené rimprcálky ,namočit v čokoládě, jen zespodu. Je to zdravé, sladké, bez cukru a nebudete s tím mít potíže spojené se zažíváním.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner