UFO – Fakta, mýty a legendy – I. část

By | 25.06.2020

UFO – neidentifikovaný létající předmět]Fenomén UFO je symbolem dvacátého i jedenadvacátého století, v tom mi jistě mnozí z vás dají za pravdu. Vypadá to, jako by tito návštěvníci z hvězd přestali svou identitu skrývat až na konci dvacátého století.
Třeba proto mají své důvody. Ale je tomu skutečně tak ? Staré mýty a legendy nám říkají pravý opak. Ale o tom až příště.

Vraťme se nyní k současnosti

Proč by tedy měli návštěvníci z hvězd pojednou zájem o dění na naší planetě Zemi ?

Vysvětlení fenomenálních událostí výskytu UFO je závislé na tradicích, náboženstvích, mystických učeních a také na zážitcích i víře pozorovatelů či vysvětlovatelů.

Katolíci, Rosekruciáni, Templáři, Zednáři a stovky dalších spolků – ti všichni prý očekávají návrat bytostí z nebes nebo tvrdí, že o nich ví, nebo prohlašují, že žijí již dávno mezi námi. Prostě opravdový fenomén naší doby.

Jen velmi málo skeptiků věří, že výskyt UFO souvisí s válečnou agresi z Vesmíru, takže tuto teorii ponecháme zatím stranou.

Jiné teorie naopak přicházejí s vysvětlením, že lidé dosáhli nové a také nebezpečné úrovně bytí a proto se ukazuje zásah z vesmíru jako nutný, ne-li dokonce pro lidstvo životně důležitý. Mnoho „kontaktérů“ prohlašuje, že celá Galaxie je znepokojena společenským chováním lidstva na Zemi.

Další hypotézou je tvrzení, které předpokládá, že lidstvo dospělo v intelektuálním vývoji tak daleko, že je třeba povýšit je na další stupeň (či dimenzi) duchovního vědomí. Dle této alternativy nás mimozemšťané skrytě připravují na dimenzionální vzestup.
Zastánci této teorie připomínají nový způsob myšlení, představovaný např. New Age nebo vzestup alternativní medicíny, zájem o životní prostředí a duchovní vědy.

Ať je to jakkoliv, určitě je na místě nepodlehnout klamu, bludům a panice.
Zdá se přirozené, že člověk není jediným myslícím tvorem ve Vesmíru a nelze ani vyloučit, že nám z minulosti zůstalo skryto něco, co dnes vidíme, tedy důkazy o mimozemském životě. Ale to neznamená, že se nemůžeme v klidu a s rozumem nad těmito událostmi pozastavit a trochu si fenomén UFO zanalyzovat, potvrdit či vyvrátit…

Příště – UFO v dějinách lidstva…

Nepřehlédněte:

Přečíst  Kletba korunovačních klenotů
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..