Olivový olej, citron a cukr nepatří jen do kuchyně

By | 16.10.2020

Set na olivový olej]Nevyhovuje Vám žádný ze značkových krémů? Utratili už jste tisíce za kosmetiku, ale bez výsledku? Zkuste hledat pomoc v kuchyni a ve spížích. Cukr, olivový olej i citron jistě najde doma každá žena. Tyto tři ingredience dokonale nahradí i ty nejdražší krémy, pealingové masky a bělící prostředky na nehty či zuby. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte, stát Vás to bude jen pár korun a trochu času.

Olivový olej můžete používat místo tělového mléka. Po sprše si ručníkem dobře osušte kůži a rozetřete do ní pár kapek olivového oleje. Tuto proceduru je ideální aplikovat před spaním alespoň jednou až dvakrát týdně. Olej poslouží i dobře jako zábal. Jednou za čas potřebuje pokožka celého těla důkladně promastit, olivový olej je ideálním pomocníkem. Na tělo nebo jen na vysušená místa si naneste silnější vrstvu oleje a takto ošetřená místa omotejte potravinovou fólií. Folie pomůže s udržením správné teploty. Zábal nechte působit půl hodiny až hodinu, poté se osprchujte.

Cukr je pro změnu ideálním pomocníkem v odstraňování staré a odumřelé kůže. A jak s cukrem zacházet. Zapomeňte na konzumaci, ta by Vám je uškodila. Do koupelny si připravte malou misku cukru krystalu. Dej si osvěžující sprchu a poté začněte celé tělo masírovat cukrem. Kůži masírujte tak dlouho, dokud se všechen cukr nerozpustí. Poté se znovu osprchujte.

Citron je ideálním pomocníkem pro zažloutlé nehty i zuby. Na zažloutlé nehty použijte neředěnou šťávu z citronu, vatovým tamponem potírejte nenalakované nehty, a to minimálně dvakrát týdně. Na zažloutlé zuby použijte citronovou šťávu a kypřící prášek do pečiva. Citronovou šťávu smíchejte s kypřícím práškem a pomocí zubního kartáčku touto kašičkou chvíli masírujte zuby. Tuto proceduru byste však neměla provádět častěji než jednou za týden. Každodenním drhnutím byste mohla poškodit sklovinu.

Přečíst  Psyllium: Přírodní vláknina
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..