Mléko a mléčné výrobky: Proč se jim nevyhýbat

By | 20.04.2020

Některé názory podporují konzumaci mléka, jiné ji naopak odmítají. Setkáváme se i s názory, že mléko konkrétně a mléčné výrobky nedělají člověku dobře a to proto, že jeho trávicí ústrojí na tuto konzumaci není uzpůsobené. Kde je však pravda?

Mléko se odjakživa pilo a je nezbytnou složkou mnoha jídel. Mléko je navíc zdravé, plné vápníku a vitamínu D. U mléčných zakysaných výrobků jsou přítomná navíc probiotika, které jsou velice prospěšné zejména ve vztahu k vylučování a napomáhají k šíření zdravých bakterií ve střevech.

Podle vědeckých studií, pravidelné požívání mléka a mléčných výrobků snižuje výskyt žaludečních vředů.

Pokud například někdo z vás trpí průjmy a zažívacími potížemi, je vhodné pravidelně jíst jogurty s živou biokulturou. Obsahují lactobacily a ty chrání před vznikem rotavirových průjmů. Navíc zde fungují i zdravé probiotika. Navíc je známo, že i u ženských problémů s nepříjemnými kvasinkami se doporučuje jíst bílý jogurt, který obsahuje mnoho zdravé biokultury a dokáže tak zmírnit nepříjemné problémy a dodat potřebnou imunitu.

Mléko také pomáhá snížit záněty, i když je to samozřejmě někdy sporné, protože kvůli různým zdravotním problémům či dietám mají pacienti často zakázáno užívat mléčné výrobky. Je proto vždy vhodné se nejdříve poradit se svým lékařem, pokud trpíte různými problémy s trávicím ústrojím, zda je vhodné mléko a jeho výrobky do stravy zařadit, či ne.

Nepřehlédněte:

SMS Věštba
SMS Výklad / banner
Přečíst  Rady k uzdravení od léčitelky Evy Moučkové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..