Variace punče

By | 19.09.2020

Pokud vám dochází fantazie, jaké chutné variace můžete vyčarovat z punče, zkuste naše tipy.

Pokud máte chuť na punč ryze sváteční, můžete vyzkoušet Sváteční punč.

Na něj budete potřebovat 200 ml bílého vína, 200 ml vody, 0,5 dl rumu, 50 g cukru krystal, jeden pomeranč, citron, dva kusy hřebíčku, jeden kus badyánu a kus skořice.

Z citronu a pomeranče vymačkejte šťávu, která se poté smíchá s vodou a cukrem a přivede k varu. Poté se přilije rum s vínem a přidá koření. Punč se poté opět zahřeje až k bodu varu. Až bude horký, nalévá se do předehřátých sklenic, které se zdobí plátkem citronu a pomeranče.

Pokud chcete punč provoněný pomerančem, zkuste Pomerančový punč. Na něj je potřeba 0, 5 dl vaječného koňaku, 200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, kus vanilky a hřebíčku.

Nejdříve se svaří voda s kořením a poté přilije pomerančová šťáva. Do předehřátých sklenic se tato směs nalije spolu s koňakem a zdobí plátkem pomeranče nebo máty.

Můžete vyzkoušet i Pařížský punč. Budete potřebovat litr horkého černého čaje, 0,5 l armagnacu, šťávu z 3 citronů a z 5 pomerančů, 200 g cukru. Vše postupně smícháme do hrnce a necháme přijít k bodu varu. Naléváme do předehřátých sklenic a zdobíme plátkem pomeranče, nebo citronu.

Pokud máte chuť na jablka, dopřejte si Jablečný punč.

Potřebujete jedno oloupané jablko, které nakrájíte na větší kousky a dáte do hrnce. K němu přidáte 0,5 l bílého vína, 0,1 l jablečného moštu, dvě lžíce medu, šťávu z citronu, dva hřebíčky, jednu skořici a badyán. Vše přivedeme k varu. Až přivedeme směs k varu, tak ji odstavíme z plotny a necháme 20 minut vylouhovat. K samému konci přidáme rum a celkovou směs přecedíme do sklenic. Dobrou chuť!

Nepřehlédněte:

Přečíst  Léčivé body na uchu
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..