Potraviny, co léčí záněty

By | 17.06.2020

Léčitelka a profesorka A. Strunecká přišla s krásnou knihou, jak potraviny které jsou pro lidské tělo nepřijatelné škodí a vytváří záněty. A protože je kolem nás stále více a více lidí, kteří trpí záněty, přicházím, abych vám nějaké léčebné potraviny odtajnila. Nejdříve si jen ve zkratce řekneme, co nám vše škodí. 

Všechny polotovary, barviva – éčka, aroma, přísady, stabilizátory apod.

Některým se nejde vyhnout, ale jde jejich vliv na nás napravit. Potraviny co nám dělají moc dobře, jsou živé potraviny. Mezi ně patří ředkvičky, celer, petržel, mrkev, topinambury, brokolice, květák, dýně, tykev, višně, třešně, jahody, švestky, blumy, meruňky, broskve, petrželka, libeček, Ale také všechny houby. Celozrnné obilniny, luštěniny. Pokud máte v těle zánět, vynechejte jakékoliv výrobky z mléka. Jen vás více zahlení. Na odvedení vody je dobrá polévka z čerstvého zelí, brokolice, mrkve, cibule, česneku a celeru. Vše pokrájíte na kostičky, jen osolíte mořskou solí a uvaříte doměkka, někdo si přidá i vařené kroupy, či jáhly. Když tuto polévku budete jíst každý den po týden k večeři, zhubnete i 5 kg. A sníst toho může velké množství. Záněty v těle totiž vyvolává i obezita. Jíme nezdravě. Aspoň ty večeře, by měli být zdravé. Nic totiž není tak důležitého, jak lidské zdraví. Pozor na ovoce, které je tropické, náš organismus na ně není připravený a dělá nám problémy s překyselením organismu. Pokud cítíme překyselení, pálení žáhy apod., vypijte vždy po jídle 1 dcl vody s půl lžičkou jedlé sody. Soda stáhne a zneutralizuje kyselost v zažívání. Také mléko a  jogurty nejsou denně nutné. Jen se s nimi zahleňujeme, stejný účinek a  vápník do sebe dostaneme, když sníme stejné množství třešní, či višní. 

Další potravinou dobrou v boji se záněty je síla česneku. Kdo má vysoký cholesterol, či tlak, měl by denně jíst česnek, či tabletu s jeho výtažkem. Nezapomínejte, že léto vévodí bylinkám a ty jsou pro nás moc důležité. Kdo nemá zahrádku, pořídí si truhlíky a z balkonu či okna udělá léčivý truhlíkový záhonek. Na bylinkách můžete i péct maso, podávat je s bifteky. Na své si přijdou i masožrouti. Vždyť pračlověk, když ulovil mamuta a přejedl se, trávil. A k trávení používal bylinky a kořínky. 

Přečíst  Bylinkářství a čarodějnice
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..