Kanibalismus po Česku, víte co jíte ?

By | 18.09.2020

Asi se mnoho z vás pozastaví v nákupním středisku a pročte si složení výrobku. Jakmile si totiž přečtete tento článek, bude vám více věcí jasných. Jeho název je pojat jako humorný, ale má více měně mnoho společného s pravdivostí. Mluvíme tu o přídavcích, které se přidávají jako antioxidanty do potravin, nebo jejich výrobků. Přesný název tohoto antioxidantu je E 920, neboli L-cystein. Ano toto je ten kouzelný konzervační přídavek, který se u nás přidává k různým potravinám, jako je například mouka a její pekařské výrobky. A z čeho je? Nedivte se, ale z lidských vlasů a chlupů, také z peří a prasečích štětin. Paradoxem je, že k nám se dováží z Číny, je tedy z našich Čínských občanů. Sice u něj není prokázána škodlivost, ale eticky, bych ho zakázala. V potravinářství se používá na ochucování, zlepšuje prý kvalitu těsta.

V EU ho můžete koupit v každé koblize, nebo trvanlivého pečiva, ale i masa a salámů. V ČR se může používat jen jako prostředek pro ošetření mouky. Hlavně je používán, aby zabránil žluknutí pečiva a aby udržel jeho barvu. Pokud tedy jíte trvanlivé pečivo, zvykněte si i na látku v něm obsaženou. Jste tak když to označím a humorem, kanibalisti, jíte část lidského produktu, jako jsou vlasy a chlupy. Bohužel se nikdy nedozvíme, jak jsou v Číně tyto produkty získávány a zda dobrovolně z kadeřnictví, nebo z věznic, či z popravišť, které je v Číně hojně využíváno.

Tak dobrou chuť, asi se vrátím k domácímu pečení chleba.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner
Přečíst  Týdenní horoskopy lásky od 19.06.2017 do 26.06.2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..