Výborné recepty na zahřátí I. díl: Variace grogu

Variace groguProtože mráz, sníh a zima se neodkladně blíží, je dobré si osvojit pár tipů, jak se zahřát. Mezi tyto tipy patří recepty, které pomohou zahřát nejen tělo, ale také ducha. Které to jsou?

Zkusme pár tipů, jak udělat lahodný grog.

Můžeme vyzkoušet hned čajový grog. Postup je jednoduchý. Skládá se ze sáčku silného černého čaje, lžíce medu, 5cl brandy a citronu.

Uvaříme čaj, který osladíme medem a do něj poté nalijeme brandy a přidáme kolečko citronu.

Na další tip na námořnický grog budeme potřebovat 4cl rumu, cukr, citron a 4 cl červeného vína. Do větší sklenice nalijeme rum a víno, poté zalijeme horkou vodou, osladíme a ozdobíme plátkem citronu nebo pomeranče.

Chcete vyzkoušet citronový grog? Potřebujeme na něj 4cl whisky, 2cl citronové šťávy a 2cl citronového sirupu.

Vodu se sirupem povaříme a sundáme z plotýnky a přilijeme citronovou šťávu, nalijeme do sklenky a přidáme whisky.

Rulandský grog je trochu náročnější. Potřebujeme na něj 1,5 dl červeného vína, 2 lžíce koňaku, lžíci cukru, půl lžičky citronové kůry, 2 hřebíčky a šťávu z citronu.

Víno se s cukrem a hřebíčky a citronovou kůrou dá svařit. Vše se scedí a nalije do sklenice. Ta se poté dolije koňakem a citronovou šťávou.

Na vaječný grog potřebujeme čtyři žloutky, 100 g cukru, jeden vanilkový cukr, 2dl rumu a 0,4 dl mléka. Žloutky se s cukrem i vanilkovým cukrem ušlehají ve vodní lázni a poté se přidá horký rum. Podává se ve sklenicích posypaný kávou.

Nepřehlédněte:

SMS Věštba
SMS Výklad / banner