Potraviny pro dlouhověkost

PotravinyJednou z potravin dlouhověkosti je česnek. Ten se často označuje jako přírodní antibiotikum. Má antibiotické, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Vlastnosti česneku dobře znaly starověké národy, a proto česnek hojně používaly.

Česnek totiž obsahuje vitamíny A, B, C, vápník, jód a selen. Ne nadarmo už naše babičky říkaly, že kdo jí česnek, ten bude zdravý a že česnek se užívá jako antibiotikum. Při častém užívání česneku nebo česnekových kapslí jsou lidé zdravější a odolnější. Česnek dobře pomáhá v mnoha případech. Dokáže pomoci při nachlazení, onemocnění dýchacích cest a před chronickým zánětem průdušek, pomáhá při bolestech v krku, zvětšených uzlinách a při angínách usnadňuje vykašlávání hlenu při kašli.

Urychluje léčbu chřipky a napomáhá imunitnímu systému, který se stává odolnějším proti bakteriím a virům. Snižuje také cholesterol a zlepšuje krevní oběh. Česnek dokáže chránit před kornatěním cév a podporuje činnost srdce a pročišťuje cévy. Česnek dokáže korigovat krevní tlak a regulovat množství cukru v krvi. Mimoto česnek zlepšuje trávení, podporuje metabolismus při hubnutí a pomáhá k odstranění mnoha vnitřních parazitů. Česnek odpuzuje klíšťata, komáry a jiný otravný hmyz. Používá se také k odstraňování bradavic a to pokládáním česneku přes noc na bradavici. Někdy se může po konzumaci česneku vyskytnout momentální přecitlivělost, která se projevuje pálením žáhy, alergickou reakcí, nevolností, průjmem a potížemi s trávením. Pokud těmito problémy trpíte, nekonzumujte česnek v hojné míře a zkuste se poradit s lékařem.

Někdy je pro nás česnek hůře stravitelný. Údajně se na této špatné stravitelnosti česneku podílí klíček, který se ukrývá v česneku. Při používání česneku je tedy vhodné klíček z česneku odstranit.

Česnek je pro naše zdraví velmi prospěšný, měl by se však konzumovat několikrát týdně. V chřipkovém období se doporučuje jeden stroužek denně.

Další potravinou dlouhověkosti je med. Jedná se o nejlepší přírodní sladidlo. Lepší sladidlo si zvolit ani nemůžete. Med je vhodný do nápojů, jídel, ale také do moučníků. Pokud si jím chcete osladit teplý nápoj, neslaďte si jej horký. Horká voda totiž dokáže všechny cenné látky, které med obsahuje zničit. A to by byla velká škoda. Vždy je tedy lepší nechat nápoj trochu vychladnout a teprve poté si jej osladit.

Další cennou potravinou pro dlouhověký život je skořice. Skořice je velmi populárním kořením a ochucovadlem. Výtažek z kůry skořice se používá v mnoha tradičních medicínách po celém světě. Skořicový prášek snižuje hladinu cholesterolu v krvi a funguje jako prevence cukrovky. Pokud se skořice užívá pravidelně, není nutné ji brát každý den, protože v těle její látky přetrvávají. V tomto případě neplatí, čím více skořice tím lépe. Optimální denní dávka je tři gramy. Jde o množství menší, než je čajová lžička. Skořice pomáhá zlepšovat trávení při nevolnosti, zabírá proti nachlazení, odstraňuje bolesti svalů a kloubů a snižuje projevy revmatismu, pomáhá v boji s infekcí a pomáhá i na celulitidu. Skořice pomáhá snižovat špatný cholesterol a podporuje apetit. Mírní také menstruační problémy, kašel, potlačuje tvorbu a projevy rakovinotvorného bujení, podporuje také funkci mozku. Je prevencí proti trombóze a bojuje proti širokému spektru virů, bakterií a plísní. Dokáže pomoci s diabetem, kdy reguluje hladinu cukru v krvi. Skořice je silným antioxidantem, působí preventivně proti vzniku rakoviny tlustého střeva. Skořice je vhodná také na plynatost, zácpu nebo průjem. Skořice má úžasnou schopnost zahřát celé tělo.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner