Kopřivový čaj: Podzimní detoxikace

KopřivaNastává doba podzimu a s ním by měla přijít i podzimní očista těla. Detoxikaci těla můžeme zahájit různými metodami a způsoby, ale jedním z těch lepších je vyzkoušet kopřivový čaj.

Kopřiv je všude okolo nás, zejména teď na sklonku léta, požehnaně a bylo by škoda je nevyužít k našemu prospěchu. Přece jen matička příroda ví, jak se o nás postarat.

Abyste vaše tělo dokonale očistili od všech škodlivin, zkuste si uvařit naprosto jednoduchý kopřivový čaj. Nejlépe je vyhlédnout si kopřivu někde, kde nejezdí auta, není žádný provoz a poblíž se nenachází ani znečištěné prostředí vlivem skládky atd. Naopak pokud se někde kopřivě zase velice daří, i tady bychom ji neměli hned trhat. Je totiž možné, že v půdě je mnoho dusičnanů a to také není pro náš organismus dobré.

Ke sběru kopřivy na čaj se nejvíce používají listy a nať. Musíte ale sbírat opatrně, protože kopřiva pálí. To je dáno žahavými chloupky, kterými je kopřiva obrostlá. Chloupky obsahují sekret, který při dotyku dráždí pokožku a nepříjemně pálí a dělá puchýře. Je proto lepší sbírat ji v rukavicích.

Před přípravou čaje se nasbírané části kopřivy musí usušit, poté už kopřiva neobsahuje žádné dráždivé látky. Suší se na suchém a vzdušném místě. Nesmí se zapařit. Po usušení se může stát, že některé listy zčernají, či jinak změní podobu. Ty je lepší vyhodit.

Nasušenou kopřivu přelijeme vroucí vodou, chvilku počkáme, scedíme a čaj pijeme vlažný.

Aby se naše tělo správně detoxikovalo, čaj by se měl užívat 2x denně (dva šálky), po dobu dvou až třech týdnů. Záleží také na vašich vlastních pocitech a potřebě.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner