Jablko léčí

By | 25.08.2020

Jablko]Jablko doprovází člověka od historie světa. I když to první utržené od Evy mohlo být i granátové, kdoví, ale je jisté, že jablko se stalo i symbolem moci. Jablíčka jsou důležité v naší stravě. Patří mezi nejběžnější druhy ovoce, které se pěstují všude na světě. Vyrábí se z nich džusy, mošty, čaje, kompoty, džemy a podobně. Možná ani nevíte, že pravidelní konzumenti jablíček po jablíčkách také voní, respektive jejich vlásky dokáží nasáknout vůni jablíček.

Jablko je nejen pochoutka, ale i lék. Ti, jenž trpí nadváhou, vysokým cholesterolem a zácpou, by měli jíst jablíčko pravidelně každý den. Jablíčko obsahuje pektiny, které chrání naše střeva před zahníváním masem. Jablko obsahuje vitamíny, vlákninu, přírodní cukry, a antioxidanty. Právě ty pomáhají předejít rakovině, aby se nerozvinula a chrání nás před touto zákeřnou nemocí. Jablíčka také chrání náš mozek, jeho funkce dávají ochranu před nemocemi jako je Parkinson a Alzheimer. I toto vše dokáže jablíčko.

Dnešní doba velí banánům a pomerančům, víte ale, jak naše tělo na ně reaguje? Špatně, zužitkujeme z nich málo. Víte třeba, že z grapefruitu ty šlupičky a vlásky zůstávají v našem střevě asi tak zhruba 10 let, jako nestrávené zbytky, které se tam hromadí? Ano. Věřte, že krásné jablíčko z Jordánu není to, co má sladké České jablíčko bez chemikálií.

Jablíčkový závin kynutý SPECIÁL

  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 kostky másla
  • 3 jablíčka
  • rozinky, skořice, sušené meruňky, sušené švestky

Do vlahého mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a počkáme 10 minutm až vzejde kvásek. Mezitím si nakrájíme sušené švestky a meruňky na malé kousíčky a rozpustíme máslo. Dáme do mísy kvásek, máslo, rozinky, skořice, sušené meruňky, sušené švestky a přidáme mouku.

Dobře vařečkou propracováváme těsto, kdy ho jakoby nadzvedáváme, aby se k němu dostal vzduch. Dáme odpočinou na dvě hodiny a poté vykynuté těsto rozválíme na plát velikosti plechu, nastrouháme jablíčka, posypeme skořicí a zavineme do rolky. Dáme péct na 180° zhruba po dobu padesáti minut.

Přečíst  Rukola: Nepostradatelná přísada
SMS Věštba
SMS Výklad / banner

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..