Jablečniak, aneb co pečou Poláci v horách

By | 29.02.2020

Tento výborný koláč, si oblíbila i jedna z našich známých zpěvaček, která mě navštěvuje.
Recept pro vás

Tři hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek kyselého mléka /zakysaného/, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, vanilkový cukr, 6 velkých jablek, skořice, rozinky.

Těsto:

smícháme mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, vše promícháme a půl těsta vlijeme na vymazaný moukou vysypaný pekáč, na těsto nastrouháme na hrubém struhadle jablka, posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem, dáme na to zbytek těsta, rozetřeme, necháme si jen v míse dvě lžíce těsta, které smícháme s kakaem, přidáme lžíci mléka, a uděláme na pekáči na těstě mozaiku, pruhy kakaové. Dáme péct na 180 °C. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner
Přečíst  Cuketa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..